Πληροφορική και Δεξιότητες

Στον τομέα της πληροφορικής οι περισσότεροι υποψήφιοι που διεκδικούν μία δουλειά είναι πιθανό να έχουν τις βασικές τεχνολογικές δεξιότητες. Όποιο και αν είναι το ζητούμενο, η εστίαση στις δεξιότητες θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος.

Ανεξαρτήτως του τομέα δραστηριότητας, η καλή επικοινωνία είναι πολύ σημαντική γιατί θα πρέπει να είσαι σε θέση να επικοινωνείς με σαφήνεια με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων (συνεργάτες, πελάτες κ.α). Η ικανότητα αναμετάδοσης και κατανόησης σύνθετων ιδεών είναι απαραίτητο στοιχείο, όπως και οι δεξιότητες γραπτής επικοινωνίας είναι εξίσου σημαντικές.

Ίσως η δημιουργικότητα μπορεί να είναι η πιο ουσιαστική από όλους τους ρόλους στον τομέα των υπολογιστών. Ενδεχομένως να χρειαστεί να αναλύσεις ένα πρόβλημα και να βρεις μια καινοτόμο λύση, αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να πας την καριέρα σου πολλά βήματα παραπάνω. Αδιαμφησβήτητα είναι μια δεξιότητα που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από το πλήθος.

Όταν εργάζεσαι στον κλάδο της πληροφορικής, καλείσαι συνεχώς να προσαρμόζεσαι σε νέες τεχνολογίες, συστήματα και τρόπους εργασίας. Όταν για παράδειγμα εργάζεσαι πάνω σε ένα project είναι σημαντικό να έχεις ανοιχτό μυαλό, να σκέφτεσαι ¨out of the box¨, να είσαι ευέλικτος και να προσαρμόζεσαι στο στυλ εργασίας ανάλογα με τις επιχειρηματικές ανάγκες. Αυτό θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την απόδοσή σου και να εξελιχθείς επαγγελματικά.

Φυσικά το να έχεις ενσυναίσθηση βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία της ομάδας με την οποία συνεργάζεσαι όπου μπορείς να σκεφτείς, να διαφωνήσεις, να γελάσεις και να συζητήσεις ιδέες για την εύρεση λύσεων. Ακόμη και στην επαφή με τους πελάτες βοηθά να κατανοήσεις καλύτερα τα θέλω τους και να αποτυπώσεις την καλύτερη δυνατή λύση προς αυτούς.

Σε κάθε περίπτωση πέραν των γνώσεων της πληροφορικής που μπορεί να διαθέτεις, οι δεξιότητες είναι εκείνες που θα σε βοηθήσουν να πας ένα βήμα παραπάνω, να ξεχωρίσεις και να είσαι περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.