Ιδέες για φοιτητές: Πως να δείξεις καλό πρόσωπο στην πρακτική σου άσκηση

Έφτασε όμως η ώρα να ενταχθείς και εσύ στον χώρο της εργασίας. Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε πως σαν τα φοιτητικά χρόνια δεν έχει. Από εδώ και παρακάτω με λίγη υπομονή και σκληρή δουλεία, μέσω της πρακτικής σου άσκησης έχεις μία τεράστια ευκαιρία να καταξιωθείς και να δείξεις την αξία σου.

Πρώτη μέρα στη δουλειά! Μην αγχώνεσαι, προσπάθησε να δείξεις στους συναδέλφους σου τη χαρούμενή σου διάθεση για το νέο ξεκίνημα με ένα χαμόγελο και πάνω απ’ όλα να είσαι ευγενής.

Αφού τακτοποιηθείς με το χώρο σου, προσπάθησε να ακούς και να βλέπεις αυτά που σε εκπαιδεύουν να κάνεις. Μάθε να είσαι σαν σφουγγάρι. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να δείχνεις προθυμία, να ρωτάς τον υπεύθυνό σου – προϊστάμενό σου εάν χρειάζεται από εσένα κάτι.

Μην φοβάσαι να έχεις απορίες και να κάνεις λάθη. Μόνο έτσι θα μάθεις την ειδικότητά σου μέσα από τα λάθη σου. Επιπλέον όταν σου αναθέσουν να κάνεις μία δουλεία και πιστεύεις ότι σου είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις, είναι καλύτερο να πεις δεν γνωρίζω, παρά να το κάνεις με την προοπτική να κάνεις λάθος.

Μην σου φανεί περίεργο αν σου αναθέσουν να κάνεις δουλειές κατώτερες του επιπέδου σου. Όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι. Σκέψου ότι ξεκινάς από χαμηλά για να χτίσεις το ψηλά.

Αν λοιπόν που τώρα που ξεκινάει η καριέρα σου τηρήσεις όλα αυτά τα μικρά αλλά σημαντικά πράγματα, έχεις κάνει μία πολύ καλή αρχή για να πετύχεις στη συνέχεια.

 

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.