Πως να κερδίσετε την πρώτη σας δουλειά

Η κατάσταση στην οποία περιέρχεται ένας απόφοιτος πτυχιούχος όταν βγει στην αγορά εργασίας είναι λίγο αβέβαιη. Καθώς όλα αλλάζουν οι ευθύνες είναι περισσότερες όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση, ψάχνοντας για κάτι που να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και να αποζημιώνει τον κόπο που έχει καταβάλει.

Αρχικά θα πρέπει να φτιάξετε ένα σωστά δομημένο βιογραφικό σημείωμα που να εμπεριέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εσάς. Το βιογραφικό από δω και πέρα θα είναι η εικόνα σας προς τους υποψήφιους εργοδότες. Μην το υποτιμήσετε δώστε μεγάλη βάση γιατί αυτό θα σας ανοίξει τις πόρτες για μια πρώτη συνέντευξη. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και μία συνοδευτική επιστολή (είναι εξίσου σημαντική), όπου να αναγράφετε τους λόγους ακριβώς που θέλετε να εργαστείτε στην συγκεκριμένη εταιρεία / επιχείρηση.

Ζητούμενο της εποχής μας είναι η προϋπηρεσία. Βέβαια στο ξεκίνημα είναι δύσκολο να έχει κανείς προϋπηρεσία. Όμως υπάρχουν τρόποι να αποκτήσεις κανείς μέσω του εθελοντισμού. Έτσι θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι έχοντας αποκομίσει γνώσεις και εμπειρία.

Μη διστάσετε να μιλήσετε ότι ψάχνετε για δουλειά στον κύκλο σας. Αυτός που πιθανόν να βοηθήσει μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, ένας φίλος, γνωστός, συγγενής.

Στα υπέρ είναι επίσης να γνωρίζετε πως να παρουσιάζετε σωστά τον εαυτό σας. Σε μια συνέντευξη δεν αρκεί μόνο το βιογραφικό. Θα πρέπει να έχετε αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, να είστε σίγουροι για τις ικανότητες σας. Σκεφτείτε ότι δεν είστε ο μόνος που θα περάσει την ίδια συνέντευξη γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δείξετε ότι είστε ο καταλληλότερος γι’ αυτή τη δουλειά και αυτό θα γίνει εμφανές στον πιθανό εργοδότη σας.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μπορεί να αποτελούν τυχόν διακρίσεις, χόμπι ή κάποια extra ενδιαφέροντα και ασχολίες. Παρουσιάστε τα με ενθουσιασμό στην κατάλληλη συνέντευξη που θα έχει για εσάς περισσότερο ενδιαφέρον και σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα αποκτήσετε τη δουλειά που επιθυμείτε. Το σημαντικό είναι να έχετε αυτοπεποίθηση, να μην απογοητεύεστε και να προσπαθείτε συνεχώς. Σίγουρα στο τέλος θα αποζημιωθείτε.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.