Ψηφιακή Οικονομία και δεξιότητες

Η παγκόσμια οικονομία πλέον έχει αρχίσει να μπαίνει στο καλούπι της πληροφορικής και των νέων τηλεπικοινωνιακών μέσων. Όλος αυτός ο μετασχηματισμός έχει ως φυσικό συνεπακόλουθο να συμπαρασύρει τα απαιτούμενα προσόντα που χρειάζεται πλέον να έχει ένας υποψήφιος προς εργασία.

Συνεπώς ένας εργαζόμενος σήμερα ή κάποιος που αναζητά εργασία θα πρέπει να έχει αρχικά αυτοέλεγχο, συναισθηματικές και νοητικές δεξιότητες που όλα είναι απαραίτητα στοιχεία σε ένα ομαδικό εργασιακό περιβάλλον.

Επίσης οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας αναζητούν εργαζόμενους, οι οποίοι θα μπορούν να δίνουν δημιουργικές λύσεις στα καθημερινά εργασιακά τους προβλήματα, δηλαδή τη λήψη σωστών αποφάσεων, τον σχεδιασμό και την επίτευξη στόχων.

Ακόμη άτομα τα οποία είναι ευπροσάρμοστα και θέλουν συνεχώς να μαθαίνουν νέα πράγματα, είναι το ζητούμενο σε ένα εργασιακό περιβάλλον συνεχώς μεταβαλλόμενο όπου θα πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες της αγοράς και να δημιουργεί διαφορετικά project.

Φυσικά η γνώση των νέων τεχνολογιών είναι το Α και το Ω για τους εργαζόμενους της ψηφιακής οικονομίας και σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες ικανότητες δίνουν ένα δυνατό ¨πακέτο¨ σε ένα σύγχρονο και απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον.

Συμπερασματικά η γνώση και η ενημέρωση αποτελούν δυο πολύ σημαντικούς παράγοντες στην ψηφιακή οικονομία, που αποκτώνται με σκληρή ατομική προσπάθεια, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την ανάγνωση ενημερωτικών άρθρων, τη διεξαγωγή ερευνών και την παρουσία σε επιμορφωτικά σεμινάρια.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.