Σπουδές και Δουλειά παράλληλα…

Για κάποιους ο χρόνος είναι χρήμα, ενώ για κάποιους άλλους είναι ευκαιρία για νέες εμπειρίες. Πολύ απλά όταν κανείς συνδυάζει τις σπουδές με τη δουλειά, ενίοτε γίνεται για λόγους οικονομικής αδυναμίας και άλλοτε για απόκτηση εμπειρίας.

Το να σπουδάζεις και να δουλεύεις παράλληλα σίγουρα σου προσφέρει οικονομική ανεξαρτησία, ωριμάζεις γρηγορότερα μπαίνοντας στον εργασιακό κόσμο και αποκτάς γνώσεις και εμπειρίες πιο σύντομα. Αργότερα θα είσαι σε θέση να μπορείς να αναγνωρίζεις πιο εύκολα τα υπέρ και τα κατά μιας δουλειάς, όπως και τους κλάδους που κακοπληρώνουν.

Συγκριτικά με τους συνομήλικούς σου, που τυχαίνει να μην εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους, χτίζεις νωρίτερα το επαγγελματικό σου προφίλ και σχεδιάζεις τα επόμενά σου βήματα με υπευθυνότητα.

Βέβαια δεν είναι πάντοτε όλα ρόδινα. Το να κρατήσεις τις ισορροπίες πολλές φορές φαντάζει αδύνατο. Συχνά θα συμβεί να συμπίπτουν οι ώρες μαθήματος της σχολής με το ωράριο της δουλειάς σου. Σε αυτή την περίπτωση όπως έχει δείξει η ιστορία, πολλοί φοιτητές αναγκάζονται να χάνουν ώρες μαθημάτων με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμες σημειώσεις, διαλέξεις κτλ.

Ο χρόνος λοιπόν πολλές φορές δεν είναι αρκετός και αυτό δημιουργεί κούραση και πιέσεις στο να μπορέσει να ανταπεξέλθει ένας φοιτητής στο σύνολο των υποχρεώσεών του.

Αναμφίβολα η επιλογή ανάμεσα στη δουλειά και το πανεπιστήμιο είναι στην κρίση του κάθε φοιτητή. Σίγουρα οι οικονομικές δυσκολίες καθιστούν αναγκαία την εύρεση εργασίας, αλλά απ’ την άλλη πλευρά οι φοιτητές θα πρέπει να φερθούν υπεύθυνα ώστε να μην χάσουν το ενδιαφέρον τους για τις σπουδές τους.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.