Να κάνω μεταπτυχιακό στο αντικείμενό μου ή σε διαφορετικό;

Στο δίλημμα αυτό έχουν βρεθεί πολλοί σπουδαστές. Τι θα ήταν δηλαδή καλύτερο να κάνουν ένα μεταπτυχιακό πάνω στις σπουδές τους ή μήπως σε κάτι διαφορετικό που ενδεχομένως να ανοίξει νέες πόρτες;

Ας δούμε και τις δύο περιπτώσεις ξεχωριστά.

Αν κάποιος αποφασίσει να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο αντικείμενό του, είναι πολύ σημαντικό διότι παίρνει εξειδίκευση στον τομέα του, πράγμα που τον καθιστά ικανότερο από κάποιον άλλο που μπορεί να κατέχει μόνο τον προπτυχιακό τίτλο. Εάν επιπλέον τρέφει μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο που επέλεξε να σπουδάσει, τότε είναι μια ευκαιρία να το εξελίξει και να αποκομίσει περισσότερες γνώσεις πάνω στον κλάδο αυτό.

Στην περίπτωση που κάποιος αποφασίζει να κάνει μεταπτυχιακό σε διαφορετικό αντικείμενο πέραν του πτυχίου του, αυτή η ενέργεια θα ανοίξει επιπλέον πόρτες στο χώρο της εργασίας, μιας και δίνει τη δυνατότητα να έχει κανείς περισσότερες επιλογές. Είναι σημαντικό προσόν να έχει κανείς γνώσεις σε περισσότερα από ένα αντικείμενα, καθώς αυτό τον καθιστά πιο χρήσιμο και βοηθητικό σε περισσότερους τομείς.

Σε κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί κόπο και χρόνο. Συνεπώς η επιλογή θα πρέπει να είναι απόλυτα συνειδητή με βάση το ενδιαφέρον και την αγάπη για το αντικείμενο που κάποιος θα επιλέξει να σπουδάσει.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.