Χρώματα που ενθαρρύνουν τη μάθηση

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν χρώματα που ενθαρρύνουν τη μάθηση; Κι όμως μερικά χρώματα μπορούν να το καταφέρουν. Ας δούμε παρακάτω μερικά από αυτά:

Μπλε: Σύμφωνα με μελέτες, το μπλε είναι ένα χρώμα που βοηθά στην αύξηση της συγκέντρωσης. Επίσης, μπορεί να μειώσει το άγχος και τον παλμό της καρδιάς.

Πράσινο: Το πράσινο είναι ένα χρώμα που συνδέεται με την ελπίδα και την ανάπτυξη. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της κόπωσης και να ενισχύσει τη δημιουργικότητα.

Κίτρινο: Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που συνδέεται με τη φρεσκάδα, την ενέργεια και την αισιοδοξία. Προσφέρει αναζωογόνηση του πνεύματος και δημιουργική σκέψη.

Λευκό: Το διαχρονικό και κλασικό χρώμα το λευκό. Το λευκό χρώμα δημιουργεί την αίσθηση της καθαριότητας και φυσικά συνδυάζεται με όλα τα χρώματα.

Πορτοκαλί: Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που συνδέεται με τη διάθεση και τη ζωντάνια. Βοηθά στην αύξηση της ενέργειας και της επικοινωνίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η προτίμηση των χρωμάτων διαφέρει από άτομο σε άτομο. Έτσι σε χώρους μάθησης πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις και τις ανάγκες των μαθητών. Επίσης, είναι σημαντικό να επιλέγονται χρώματα που δεν προκαλούν κόπωση ή προβλήματα όρασης.

Με αυτόν τον τρόπο η διακόσμηση των τάξεων και των χώρων μάθησης με χρώματα μπορεί να συμβάλει στην προαγωγή της μάθησης και της δημιουργικότητας των μαθητών.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.