Πως να οργανώσεις τη βιβλιοθήκη σου πρακτικά και ελκυστικά

Η οργάνωση μιας βιβλιοθήκης μπορεί κάποιες φορές να αποδειχτεί «μπελάς». Ωστόσο υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να ακολουθήσεις και θα σε βοηθήσουν να βρίσκεις τα βιβλία σου πιο εύκολα αλλά και με τρόπο που θα κάνει τη γωνιά αυτή του σπιτιού σου πιο ελκυστική.

Ο πιο συνήθης τρόπος οργάνωσης είναι να κατηγοριοποιήσετε τα βιβλία σας ανά θέμα ή είδος. Δημιουργήστε κατηγορίες όπως λογοτεχνία, επιστήμη, ιστορία, τέχνες, κ.λπ. Εάν έχετε πολλά βιβλία στην ίδια κατηγορία, ταξινομήστε τα αλφαβητικά ανά συγγραφέα ή τίτλο.

Ανανεώνετε την οργάνωση της βιβλιοθήκης σας τακτικά, προσθέτοντας νέα βιβλία, αφαιρώντας τα παλιά που δεν χρησιμοποιείτε πια, και διατηρώντας τα βιβλία σας σε καλή κατάσταση.

Επίσης άλλος ένας τρόπος ταξινόμησης είναι κατά χρώμα. Μπορείτε να δημιουργήσετε χρωματικές εναλλαγές στα ράφια, παίζοντας με τα χρώματα των βιβλίων και εκπαιδεύοντας το μυαλό σας να τα θυμάται με βάση το χρώμα.

Η οργάνωση της βιβλιοθήκης είναι μια διαδικασία προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου. Έτσι λοιπόν θα δημιουργήσετε μια βιβλιοθήκη γεμάτη από την προσωπικότητά σας, που θα σας επιτρέπει να βρίσκετε εύκολα τα βιβλία που ψάχνετε ενώ ταυτόχρονα θα είναι και μια πινελιά από το προσωπικό σας γούστο στο χώρο.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.