Γιατί κάποιοι σπουδάζουν σε μεγαλύτερη ηλικία;

Η απάντηση είναι μια. Η γνώση και η μάθηση δεν έχει ηλικία. Το σύνηθες είναι να ξεκινάει κάποιος από την παιδική ηλικία τη μάθηση και να ολοκληρώνει στην ενηλικίωση ή και λίγο αργότερα εάν θελήσει να επεκτείνει τις σπουδές του. Για κάποιους ανθρώπους όμως λόγω καταστάσεων που συνέβησαν στη ζωή τους, δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους ή να κάνουν το όνειρο των σπουδών τους πραγματικότητα.

Αυτό όμως δεν είναι αποτρεπτικό για παράδειγμα στο να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις σε μεγαλύτερη ηλικία ή να σπουδάσουν αυτό που θέλουν. Συνήθως οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο κατασταλαγμένοι και ώριμοι στις αποφάσεις τους. Δεν επηρεάζονται από πρότυπα ούτε πιέζονται από το από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Αυτό έχει ως συνέπεια να οδηγούνται απευθείας στο στόχο που έχουν θέσει και να έχουν επιτυχία.

Σε μεγαλύτερη ηλικία οι άνθρωποι σπουδάζουν για το μεράκι στη γνώση, για τη διεύρυνση του μυαλού τους. Είναι άξιοι θαυμασμού και ένα τρανό παράδειγμα προς όλους ότι ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσει κάποιος τα όνειρά του. Σε κάθε ηλικία υπάρχει ένα όφελος, ένα εφόδιο στη ζωή γιατί η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.