Το πάντρεμα νέων τεχνολογιών με άλλες επιστήμες

Οι νέες τεχνολογίες ανοίγουν το δρόμο στα σύγχρονα επαγγελματικά μονοπάτια. Ο συνδυασμός δε αυτών με άλλες επιστήμες μπορεί να απογειώσει την επαγγελματική καριέρα. Μπορούμε να δούμε κάποια επαγγέλματα που στην πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν συνδυαστικά και πλέον έχουν ανοίξει νέες πόρτες στον εργασιακό χώρο.

Οι σπουδές φιλολογίας, φιλοσοφίας, ψυχολογίας κ.α, πλέον δεν περιστρέφονται γύρω από την εκπαίδευση και τα σχολεία, αλλά συνδυαστικά με τις νέες τεχνολογίες, δημιουργούν νέα ταυτότητα στην αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα η υπολογιστική γλωσσολογία, η δημιουργία αυτόματης μετάφρασης, δημιουργία περιεχομένου στο digital marketing κ.α.

Ακόμη οι σπουδές στη νομική αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα, ότι πλέον η δικηγορία διακλαδώνεται και εξελίσσεται μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Οι απόφοιτοι της νομικής κάνοντας ένα έξυπνο μεταπτυχιακό βρίσκουν νέους δρόμους επαγγελματικής αποκατάστασης όπως, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα domain names, το διαδικτυακό δίκαιο, τη σύνταξη όρων χρήσης ιστοσελίδων, τα διαδικτυακά πνευματικά δικαιώματα κ.α.

Συμπερασματικά το πάντρεμα των νέων τεχνολογιών με άλλες επιστήμες υποστηρίζει και εξελίσσει τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής για περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας καθώς και ανοίγει το δρόμο για μια θαυμάσια επαγγελματική πορεία.

 

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.