Νευροεπιστήμη και τα οφέλη στη ζωή μας

Όσο σημαντικό είναι να κρατάμε το σώμα μας σε φόρμα, άλλο τόσο εξίσου σημαντικό είναι να κρατάμε και το μυαλό μας. Ο καθένας μας έχει διαφορετικό τρόπο στο να μαθαίνει.

Δηλαδή κάποιος μπορεί να είναι ακουστικός τύπος και κάποιος άλλος οπτικός. Σε κάθε περίπτωση η καταγραφή της πληροφορίας γίνεται σε κάθε άτομο με ξεχωριστό τρόπο, οπότε το να γνωρίζει κανείς το πως λειτουργεί ο εγκέφαλός του είναι σημαντικό ώστε να καταφέρει να πετύχει τους στόχους του.

Σημαντικό είναι επίσης το να εκπαιδεύεις τον εγκέφαλό σου. Εάν χτίζεις γνώσεις πάνω στις ήδη υπάρχουσες ο εγκέφαλός σου προετοιμάζεται στο μέλλον για περισσότερες γνώσεις – πληροφορίες. Για παράδειγμα μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα εκτός από το κομμάτι της εκπαίδευσης, προσπάθησε να ακούς μουσική ή να βλέπεις ταινίες σε αυτή τη γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο θα εδραιώσεις τη γνώση στην εγκέφαλό σου.

Επίσης η άσκηση διεγείρει τον εγκέφαλο, προστατεύει τη μνήμη και τη σκέψη. Βάλτε τη στη ζωή σας με όποιον τρόπο σας βολεύει και αποκομίστε όλα της τα οφέλη.

Εξάλλου ¨νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ ¨.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.