3 Συμβουλές για να μπείτε στην αγορά εργασίας

Μιας και βρίσκεστε στην αρχή της καριέρας σας, είτε έχετε κάποια σχετικά μικρή εμπειρία θα έχετε καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσετε ανάμεσα στους εκατοντάδες υποψήφιους που διεκδικούν μία θέση εργασίας, λόγω του υψηλού ποσοστού της ανεργίας και του μεγάλου ανταγωνισμού. Οι εργοδότες πλέον χρησιμοποιούν διάφορα μέσα για να αναζητήσουν τους κατάλληλους υποψηφίους. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ενταχθείτε στην αγορά εργασίας:

1. Ενημερώστε το βιογραφικό σας και το προφίλ σας στο LinkedIn
Προτού αρχίσετε να κάνετε αιτήσεις για θέσεις εργασίας, βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας και το προφίλ σας στο LinkedIn είναι ενημερωμένα και αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες δεξιότητες, την εμπειρία και τα προσόντα σας. Επισημάνετε τα δυνατά σημεία και τα επιτεύγματά σας και προσαρμόστε το βιογραφικό και το προφίλ σας στη συγκεκριμένη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση.

2. Δικτυωθείτε με επαγγελματίες στον κλάδο σας
Επικοινωνήστε με επαγγελματίες στον κλάδο σας, είτε μέσω του LinkedIn είτε σε προσωπικά δίκτυα, και παρουσιάστε τον εαυτό σας. Ζητήστε συμβουλές, πληροφορίες για ανοικτές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για παρακολούθηση ή εθελοντισμό. Η δημιουργία ενός επαγγελματικού δικτύου μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε για ευκαιρίες εργασίας και να δημιουργήσετε αξιόλογες διασυνδέσεις.

3. Υποβάλετε αίτηση για θέσεις πρακτικής άσκησης
Αυτές οι θέσεις μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη εμπειρία και να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις δεξιότητές σας και το επαγγελματικό σας προφίλ.

Μην αποθαρρύνεστε αν δεν πετύχετε αμέσως τη δουλειά που θέλετε, χρησιμοποιήστε κάθε αίτηση και συνέντευξη ως μαθησιακή εμπειρία και συνεχίστε να προσπαθείτε.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.