Πρακτική άσκηση εύκολη ή δύσκολη υπόθεση;

Πολλοί απόφοιτοι έρχονται αντιμέτωποι με τεράστια πίεση όσον αφορά την εύρεση εργασίας και μάλιστα σε μια αγορά εργασίας που είναι πιο ανταγωνιστική απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Κάποιος θα πρέπει να ξεχωρίζει για να βρει πιο εύκολα εργασία πάνω στο αντικείμενό του. Ένας τρόπος για τους φοιτητές ώστε να καταφέρουν να ανοίξουν πιο εύκολα την πόρτα στο ξεκίνημα τους εργασιακού τους βίου, είναι η πρακτική άσκηση.

Αρχικά ο φοιτητής θα πρέπει να πρέπει να φτιάξει το βιογραφικό του για πρώτη φορά. Είναι μια δύσκολη υπόθεση και δεν είναι ντροπή να ζητήσει βοήθεια αν νιώθει ότι δεν τα καταφέρνει καλά. Η βοήθεια από ένα άτομο πιο έμπειρο στην αγορά εργασίας είναι σίγουρα πολύτιμη βοήθεια. Καλό θα ήταν να γίνει αναφορά στις ικανότητες που διαθέτει και θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στον εκάστοτε προϊστάμενό, καθότι δεν υπάρχει άλλη εργασιακή εμπειρία, όπως και να αναφέρει τις γνώσεις που έχει αποκτήσει το διάστημα που παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του.

Επιπλέον μπορεί κανείς να δημιουργήσει μία λίστα με τις εταιρίες στις οποίες θα ήθελε να εργαστεί και να στείλει την αίτησή του μαζί με το βιογραφικό του σημείωμα. Όσο πιο πολλές αιτήσεις για εργασία κάνει κάποιος τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να τον προσλάβουν σε κάποια εταιρία.

Επίσης μια άλλη επιλογή είναι ο εθελοντισμός, όπου είναι ένας ευχάριστος τρόπος να αποκτήσει κανείς εμπειρία στον εργασιακό χώρο και να διευρύνει τις ικανότητές του σε διάφορους τομείς.

Συνεπώς στην διαδικασία για εύρεση πρακτικής άσκησης καλό είναι να μην βάζει κανείς περιορισμούς. Αντιθέτως στην έρευνά σας σηκώστε τις «κεραίες» σας ψηλά γιατί τη δουλειά μπορεί να την κερδίσετε από εκεί που δεν το περιμένετε.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.