Πως να διευρύνετε τους ορίζοντές σας αποτελεσματικά

Η μάθηση και η γνώση στις μέρες μας είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την προσωπική μας εξέλιξη και βελτίωση. Πως μπορούμε όμως να μάθουμε περισσότερα μέσα από το φορτωμένο πρόγραμμα της καθημερινότητάς μας;

Προσπαθήστε να μην επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια, αυτό θα σας βοηθήσει να σπάσετε την ρουτίνα και τη μονοτονία που αισθάνεσθε και να αυξήσετε την αποδοτικότητά σας.

Προσέξτε μην το παρακάνετε με την πολλή εξάσκηση, γιατί ναι μεν φέρνει καλύτερη αφομοίωση, αλλά χρειάζεται συχνά να κάνετε μικρά διαλείμματα για να υπάρχει μια ισορροπία και να μην οδηγείστε στην εξουθένωση.

Ακόμη η ενθάρρυνση από κάποιον τρίτο είναι πολύ σημαντική. Το να μπορέσετε να μοιραστείτε μαζί του όλα όσο έχετε μάθει, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να μνημονεύσετε καλύτερα τη νέα γνώση.

Στην εποχή μας το multitasking είναι από πολλές επιχειρήσεις ζητούμενο και αποδεδειγμένα πολλοί άνθρωποι μπορούν να το εξασκούν με επιτυχία. Όμως συμβαίνει συχνά όταν ασχολείται κανείς με πολλά πράγματα ταυτόχρονα να αποσπάται η συγκέντρωσή του, τα επίπεδα απόδοσής του να πέφτουν, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγικότητάς του. Καλό είναι εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι με επιτυχία, να κάνουμε ένα βήμα τη φορά.

Η γνώση είναι πηγή ζωής για τον άνθρωπο και το μυαλό του, γι’ αυτό μην σταματάτε να μαθαίνετε νέα πράγματα και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας μέσα από μεθόδους που σας βοηθούν και δεν σας κουράζουν.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.