Αειφόρος ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα

Στις μέρες μας που ο πληθυσμός της γης συνεχώς αυξάνεται, η βιοποικιλότητα μειώνεται, η παραγωγή πετρελαίου βρίσκεται σε κάμψη και αναζητούνται νέες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, η αειφόρος ανάπτυξη φαντάζει και είναι η καταλληλότερη επιλογή.

Η αειφόρος ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Όταν μία επιχείρηση ή εταιρεία αποφασίσει να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης τότε θα έχει όφελος σίγουρα μέσα από τη μείωση στα κόστη, θα ενισχύσει τη φήμη της και τη θέση της στην τοπική κοινότητα και θα έχει ικανοποιημένο προσωπικό, άρα μεγαλύτερη απόδοση.

Ένα πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης σε μια επιχείρηση μπορεί να περιλαμβάνει, κάδους ανακύκλωσης, λιγότερα εκτυπωμένα έγγραφα, εναλλακτικές μορφές ενέργειας, λάμπες φωτισμού οικονομίας, φυτά στον εργασιακό χώρο και άλλα πολλά.

Έτσι δημιουργείται ένα ευχάριστο, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον εργασίας που κατ’ επέκταση ανεβάζει την αποδοτικότητα, λόγο της δημιουργίας μιας όμορφης ατμόσφαιρας γραφείου.

Επιπλέον ενημερώνοντας μια επιχείρηση για τις δράσεις της μέσω μιας καμπάνιας την κοινότητα αλλά και τους συνεργάτες της, μπορεί πιο εύκολα να προσελκύσει νέους πελάτες ή συνεργάτες ή ακόμα και επενδυτές που αναζητούν υπεύθυνες εταιρείες.

Συνεπώς αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης, για το οποίο δεν απαιτούνται πολλά χρήματα ούτε τεράστιες αλλαγές στη δομή της. Είναι πλέον μια αναγκαιότητα που οφείλουν να εφαρμόσουν σιγά σιγά όλες οι επιχειρήσεις για το όσο δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα μόλυνσης – επιβάρυνσης προς το περιβάλλον.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.