Σπουδές και Επαγγέλματα

Στις μέρες μας διανύουμε την εποχή των ευκαιριών, της προσαρμογής, της ευελιξίας και της καινοτομίας. Ξεκινώντας από τις σπουδές μας, θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση τις δεξιότητες, την τόλμη να κάνουμε κάτι καινούριο, τη συνεχή μάθηση και τη συνεχή αναπροσαρμογή.

Ένα πτυχίο λοιπόν είναι η αρχή της προσπάθειας και θα διαρκέσει για όλη την επαγγελματική μας ζωή. Το πτυχίο από μόνο του δεν λέει τίποτα εάν και εμείς από τη μεριά μας δεν κινητοποιηθούμε.

Οπωσδήποτε είναι απαραίτητη μια προσωπική στρατηγική ανάλογα με τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις επιθυμίες του καθενός. Μην περιμένουμε από την αγορά εργασίας είτε σε δημόσιο είτε σε ιδιωτικό τομέα να μας δείξουν ξεκάθαρα το δρόμο.

Από μέρους μας χρειάζεται ευελιξία και συνεχής αναπροσαρμογή των στόχων, των γνώσεων και των δεξιοτήτων μας. Το σίγουρο είναι ότι τα επαγγέλματα αλλάζουν πολύ πιο γρήγορα από ότι αναπροσαρμόζονται οι σπουδές.

Πάντοτε όμως υπάρχει η επιτυχία και η αποτυχία είτε αυτό λέγετε σπουδές είτε εργασία. Κάθε επιτυχία θα πρέπει να συνοδεύεται από συνεχή προσπάθεια και κάθε αποτυχία χρειάζεται μια επανεκκίνηση.

Σε κάθε περίπτωση δεν ξεχνάμε να έχουμε αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας. Επιρρίπτοντας ευθύνες αλλού, δεν πετυχαίνει κανείς τίποτα.

Συμπερασματικά το προσωπικό σύνολο δεξιοτήτων είναι εκείνο που όχι μόνο θα επιβιώνει μέσα στα επόμενα χρόνια αλλά θα είναι το μεγάλο μας ατού κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.