3 Κακές συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε στο γραφείο

Όταν καθιερώνουμε μικρές καθημερινές θετικές συνήθειες, τότε έχουμε κάνει μια καλή αρχή. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν συνδέσει το γραφείο αποκλειστικά με την εργασία κι όχι με την φροντίδα του εαυτού τους, καθώς θεωρούν ότι το δεύτερο είναι κάτι με το οποίο μπορούν ν’ ασχοληθούν μόνο στο σπίτι.

Παρακάτω θα δούμε 3 συνήθειες που δεν πρέπει να υιοθετούμε στο γραφείο εάν θέλουμε να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.

1. Δεν σηκώνεσαι από την καρέκλα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η καθιστική ζωή δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα κυρίως μυοσκελετικά. Διόρθωσέ το, φρόντισε να σηκώνεσαι από την καρέκλα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να περπατάς και να ξεπιάνεσαι, μην γίνεσαι ένα με αυτήν γιατί η επιβάρυνση στη μέση και τον αυχένα σου είναι δεδομένη.

2. Μιλάς στο τηλέφωνο και σημειώνεις

Η στάση μιλάω στο τηλέφωνο και σημειώνω που σημαίνει ότι το ακουστικό του τηλεφώνου, βρίσκεται ανάμεσα στο αφτί και τον ώμο, δεν είναι και το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για τον αυχένα σου. Βρες άλλες μεθόδους για την τηλεφωνική σου επικοινωνία όπως ακουστικά, ανοικτή ακρόαση κ.α.

3. Δεν παίρνεις το βλέμμα από τον υπολογιστή

Όταν παραμένει καθηλωμένο το βλέμμα σου στον υπολογιστή και δεν κάνεις διάλειμμα, τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα όπως κοκκίνισμα, τσούξιμο, ξηροφθαλμία. Φρόντισε για μικρά διαλείμματα να απλώνεις το βλέμμα σου σε κοντινές και μακρινές αποστάσεις, είναι μια ανάσα ξεκούρασης για τα μάτια σου.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.