Η δημιουργικότητα στη ζωή μας

Εκ φύσεως όλοι γεννιόμαστε δημιουργικοί. Τα μικρά παιδιά είναι γεμάτα ενθουσιασμό και ενέργεια γεμάτα δημιουργικότητα. Ότι κάνουν, το κάνουν με αγάπη χωρίς δεύτερες σκέψεις. Γιατί δημιουργικότητα δεν υπάρχει μόνο στη ζωγραφική, το τραγούδι, την ποίηση. Γενικότερα δεν έχει καμιά σχέση με κάτι το συγκεκριμένο.

Το κάθε τι μπορεί να είναι δημιουργικό και εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που φέρνουμε την ποιότητα αυτή στη δραστηριότητα. Μέσα από οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί αρκεί να το κάνουμε με όρεξη, αγάπη και χαρά.

Ακόμη και το πιο απλό πράγμα μπορεί να διανθίσει μέσα από τη δημιουργικότητα να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερο. Καλλιεργώντας τη δημιουργικότητά μας αφυπνίζουμε τη φαντασία και την έμφυτη τάση μας για μάθηση που μας οδηγεί στην υλοποίηση νέων ιδεών, να βρούμε λύσεις σε προβλήματα, να γευτούμε τη χαρά της δημιουργίας, να γίνουμε πιο παρατηρητικοί, να έρθουμε πιο κοντά στην αλήθεια, να εκτιμήσουμε και αγαπήσουμε τη μοναδικότητα μας.

Η δημιουργικότητα υπάρχει όλες τις ώρες στη ζωή μας. Γι’ αυτό μην υποτιμάτε τον χρόνο που κάνετε τις σκέψεις σας. Τι κι αν κάνετε δουλειές στο σπίτι, κι αν έχετε βγάλει το σκύλο βόλτα δεν πειράζει, η σκέψη υπάρχει και ζει στο μυαλό μέχρι να υλοποιηθεί.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.