Αυτοβελτίωση

Η έννοια της αυτοβελτίωσης είναι πολύ σημαντική για την πρόοδό μας, γιατί έχει να κάνει με στοιχεία του εαυτού μας τα οποία επιθυμούμε να βελτιώσουμε ή να διορθώσουμε προηγούμενα λάθη.

Πρωτίστως η αυτοβελτίωση θέλει αυτογνωσία. Άρα θα πρέπει να δουλέψουμε με τον εαυτό μας, να κατανοήσουμε τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας. Δεν θα πρέπει όμως να είμαστε πολύ αυστηροί κριτές, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο λάθος.

Το επόμενο στάδιο είναι η αποδοχή του εαυτού μας. Δηλαδή να αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι αλλά να μην πάψουμε να προσπαθούμε για την αυτοβελτίωση. Σίγουρα κανείς δεν έχει φτάσει την τελειότητα, όμως η προσπάθεια να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να διορθώσουμε τα ελαττώματά μας είναι ένα βήμα προς την επιτυχία.

Σίγα σιγά θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την εξέλιξή μας. Μέσα από την προσωπική μας βελτίωση θα είμαστε σίγουροι για τα θέλω μας, τους στόχους μας, θα έχουμε αυτοπεποίθηση.

Εξίσου σημαντική είναι και η πίστη στις αξίες μας ως άνθρωποι. Να έχουμε αυτοεκτίμηση, να αγαπάμε τον εαυτό μας. Με λίγα λόγια να έχουμε την πίστη ότι διαθέτουμε τις απαραίτητες αρετές, ώστε να αξιοποιήσουμε σωστά τις δυνατότητές μας.

Συνεπώς η αυτοβελτίωση θα πρέπει να είναι τρόπος ζωής, γιατί δεν σταματά ποτέ. Η ζωή μας κυλάει καθημερινά και θα πρέπει διαρκώς να προσαρμοζόμαστε και να βελτιωνόμαστε για να μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.