Τα οφέλη που αποκομίζουμε όταν εργαζόμαστε

Εργασία εννοούμε γενικά οποιαδήποτε προσπάθεια, σωματική ή πνευματική καταβάλλεται από έναν άνθρωπο ή από μια ομάδα ατόμων προκειμένου να παραχθεί κάτι. Τα οφέλη που αποκομίζει ένα άτομο που εργάζεται είναι πολλά.

Αρχικά ο αίσθημα της επιβίωσης είναι το πιο ισχυρό συνεπώς ο άνθρωπος εργάζεται για να καλύψει τις βιοποριστικές του ανάγκες που είναι απαραίτητες για την επιβίωσή του. Κατ’ επέκταση έτσι νιώθει πιο ελεύθερος αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση και ανεβασμένη ψυχολογία.

Σε γνωστικό επίπεδο η εργασία είναι σαν ένα σχολείο μέσα από το οποίο μπορεί κάποιος να αποκομίσει περισσότερες γνώσεις και να εξελιχθεί. Επίσης μέσα από την επαφή με άλλα άτομα ανακαλύπτει νέες πτυχές του εαυτού και της προσωπικότητας του.

Η συναισθηματική αλληλεπίδραση που δημιουργείται ερχόμενοι σε επαφή με άτομα διαφορετικών πεποιθήσεων, διαφορετικού φύλου, θρησκείας, εθνικότητας που καλούμαστε να συνεργαστούμε προκειμένου να φέρουμε εις πέρας το έργο μας, αποκτάμε ενσυναίσθηση, κοινωνικοποιούμαστε μαθαίνουμε να λειτουργούμε ομαδικά.

Σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή επαγγέλματος διότι η εργασία δίνει νόημα και σκοπό στη ζωή ενός ανθρώπου. Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να υπάρχει ισορροπία και σωστός συνδυασμός πραγμάτων ώστε να υπάρχει το αίσθημα της ικανοποίησης.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.