PhD in Social Work, Social Policy and Administration

 Διάρκεια: 3 ακαδημαϊκά έτη (πλήρης φοίτηση)

Γλώσσα: ελληνική

Πανεπιστημιούπολη: Λεμεσός, Λευκωσία

Περιγραφή προγράμματος – μαθησιακά αποτελέσματα:

Το διδακτορικό πρόγραμμα στις Κοινωνικές Επιστήμες είναι σχεδιασμένο για να διευρύνει τα όρια της γνώσης στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, ενισχύοντας την αποστολή και το όραμα του Τμήματος και του Πανεπιστημίου και συμβάλλοντας στην αναγνώρισή τους τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι διδακτορικοί φοιτητές, με την καθοδήγηση των ακαδημαϊκών τους επιβλεπόντων, αναμένεται να χρησιμοποιούν τις προηγμένες γνώσεις και τις ερευνητικές τους δεξιότητες για να γίνουν ενεργά μέλη της ερευνητικής κοινότητας και να επεκτείνουν τα υπάρχοντα όρια της γνώσης στην Κοινωνική Εργασία.

Οι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν:

– την παροχή ενός πλαισίου για την εκτέλεση πρωτοποριακής και καινοτόμου έρευνας, η οποία θα παράγει νέα χρήσιμη γνώση που θα ωφελήσει την επιστήμη, την οικονομία και την κοινωνία,

– την ανάπτυξη αποφοίτων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, οι οποίοι θα έχουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες, το ήθος και τις ικανότητες για να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη καριέρα ως ερευνητές ή ηγετικά στελέχη σε σχετικούς τομείς της βιομηχανίας,

– την αύξηση της ερευνητικής παραγωγής του Τμήματος μέσω της αύξησης των δημοσιεύσεων και της εξασφάλισης εξωτερικής ερευνητικής χρηματοδότησης.

Τα μαθήματα προσφέρονται στην ελληνική γλώσσα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα οι φοιτητές να υποβάλουν τη διδακτορική τους διατριβή στα αγγλικά, εφόσον το επιθυμούν και με την έγκριση του επιβλέποντα καθηγητή τους.

Στόχοι:

Τα μαθησιακά αποτελέσματα του διδακτορικού προγράμματος στις Κοινωνικές Επιστήμες στοχεύουν στο να προετοιμάσουν τους φοιτητές και τους απόφοιτους να:

  1. Κατανοούν τις δυνάμεις και τους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη και την αλλαγή, ώστε να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες του τομέα εξειδίκευσής τους στις Κοινωνικές Επιστήμες.
  2. Αναπτύσσουν νέες γνώσεις μέσω συστηματικής έρευνας που εστιάζει σε κρίσιμα ζητήματα των Κοινωνικών Επιστημών.
  3. Εφαρμόζουν αναλυτική και κριτική σκέψη στο πλαίσιο συνεργασίας και διαλόγου για να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στον τομέα της Κοινωνικής Εργασίας.
  4. Έχουν θετική στάση απέναντι στις συνεχείς εξελίξεις στις ερευνητικές μεθόδους, τα εργαλεία, τη χρήση της τεχνολογίας και τη γρήγορη διάδοση νέας γνώσης.
  5. Κοινοποιούν και να παρουσιάζουν επιτυχώς τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και να τα δημοσιεύουν σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές.

Δομή προγράμματος

Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει επιτυχώς 180 ECTS, από την ακόλουθη λίστα μαθημάτων:

No.

Code

Name

ECTS

Hours / week

1

PHDSW901

COLLECTION AND ANALYSIS OF RESEARCH DATA

10

3

2

PHDSW902

GRADUATE SEMINAR Ι 

20

3

3

PHDSW903

COLLECTION AND ANALYSIS OF RESEARCH DATA II

10

3

4

PHDSW904

GRADUATE SEMINAR II

10

3

5

PHDSW905

DESIGN OF RESEARCH PROPOSAL

20

3

6

PHDSW906

COMPREHENSIVE EXAM

10

3

7

PHDSW907

DEFENSE OF RESEARCH PROPOSAL

10

3

8

PHDSW908

RESEARCH PHASE I

10

3

9

PHDSW909

RESEARCH PHASE II

10

3

10

PHDSW910

DISSERTATION WRITING PHASE I/ PUBLICATIONS

10

3

11

PHDSW911

RESEARCH PHASE III

10

3

12

PHDSW912

RESEARCH PHASE IV

10

3

13

PHDSW913

DISSERTATION WRITING PHASE II/ PUBLICATIONS

10

3

14

PHDSW914

RESEARCH PHASE V

10

3

15

PHDSW915

DISSERTATION WRITING PHASE III/ PUBLICATIONS

10

3

16

PHDSW916

DEFENSE OF DOCTORAL DISSERTATION

10

3