Τι κάνω μετά την απόκτηση Πτυχίου;

Τα συναισθήματα που βιώνεις κατά την αποφοίτηση και την απόκτηση ενός πτυχίου είναι ανεπανάληπτα και υπέροχα αφού έχεις καταφέρει να πετύχεις το στόχο σου και να ξεκινήσεις πλέον τη σταδιοδρομία σου.

Αφού πλέον η φοιτητική σου ζωή τελείωσε τι γίνεται μετά; Αρχικά δώσε χρόνο στον εαυτό σου για ξεκούραση και έπειτα θέσε τους στόχους σου και ξεκίνα να τους υλοποιείς σταδιακά.

Η πρακτική άσκηση είναι το πρώτο πράγμα το οποίο θα κάνεις ώστε να εφαρμόσεις στην πράξη όσα έχεις μάθει, να μπεις σε έναν εργασιακό χώρο πρώτη φορά και να σχηματίσεις την άποψή σου. Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξεις την αξία της δουλειάς σου με τις γνώσεις που διαθέτεις και υπάρχει η πιθανότητα να σε κρατήσει στη δουλειά ο εργοδότης σου, εφόσον έχει δει τον τρόπο που δουλεύεις και είναι ευχαριστημένος με την αποδοτικότητά σου.

Σε αυτό το στάδιο αναζήτησης το οποίο βρίσκεσαι είναι καλό να πάρεις μια γνώμη από φίλους σου που έχουν επιτύχει και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους νωρίτερα από εσένα ή μπορείς να ρωτήσεις ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο που να μπορούν να σου πουν μια πιο εξειδικευμένη άποψη που θα είναι χρήσιμη προκειμένου να λάβεις τη σωστή απόφαση για σένα.

Βέβαια κάθε αρχή και δύσκολη, είναι πολύ πιθανό να σου παρουσιαστούν δυσκολίες στην πορεία σου, αλλά μην απογοητεύεσαι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν και μη σχετικά επαγγέλματα στην αρχή. Μη χάνεις λοιπόν την προσήλωσή σου στους στόχους σου, αλλά με υπομονή και τόλμη προχώρα και μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις.

Επίσης έχε στο μυαλό σου ότι το πρώτο επάγγελμα που θα επιλέξεις πιθανών να μην το ακολουθήσεις σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού σου βίου. Ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος για μια εργασιακή θέση και όπως θα διαπιστώσεις θα υπάρξουν δεκάδες άλλοι άνθρωποι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για μια θέση.

Η σκέψη ενός μεταπτυχιακού είναι μια επιλογή που θα πλουτίσει το βιογραφικό σου ενώ μελλοντικά θα σου ανοίξει περισσότερες πόρτες και θα σου προσφέρει μεγαλύτερες απολαβές.

Οπότε οπλίσου με υπομονή, επιμονή και όλα θα πάνε καλά.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.