Συμβουλές για σπουδές εξ αποστάσεως

Μετά την πανδημία του Covid19 όλα έχουν αλλάξει στη ζωή μας. Η κατάσταση αυτή έχει συμπαρασύρει πολλούς τομείς και ένας από αυτούς είναι της εκπαίδευσης, με πολλά από τα μαθήματα των πανεπιστημίων να γίνονται πλέον εξ αποστάσεως.

Βέβαια η παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως θα λέγαμε ότι είναι πολύ βολική διότι σου επιτρέπει να σπουδάσεις χωρίς να αφήνεις τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου πίσω. Προκειμένου να μπορέσεις να επωφεληθείς στο έπακρον και να διατηρήσεις την αποτελεσματικότητά σου κατά τη διάρκεια των εξ αποστάσεως μαθημάτων των πανεπιστημίων θα πρέπει να οργανώσεις τη ζωή σου ως προς αυτό.

Αρχικά θα πρέπει να οργανώσεις το χώρο σου. Εκεί που θα μπορείς δηλαδή να διαβάσεις χωρίς περισπασμούς, να νιώθεις άνετα και να έχεις όλα τα απαραίτητα κοντά σου.

Επίσης καλό θα ήταν να προγραμματίσεις το χρόνο σου, δηλαδή να δημιουργήσεις το δικό σου πρόγραμμα το οποίο θα τηρείς εβδομαδιαία για διάβασμα, παρακολούθηση διαλέξεων, ολοκλήρωση εργασιών, μελέτη. Δεσμεύσου να κάνεις τα διαδικτυακά σου μαθήματα μέρος της εβδομαδιαίας σου ρουτίνας και βάζε υπενθυμίσεις στο κινητό σου για την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών.

Ακόμη καλό θα ήταν να κρατάς τις απαραίτητες σημειώσεις όπως δηλαδή θα έκανες και αν βρισκόσουν μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας.

Κράτα επαφή με τους συμφοιτητές σου, συζήτα και λύσε τυχόν απορίες, συνεργάσου. Μέσα από την ομαδικότητα έχεις πολλά να κερδίσεις. Φυσικά επαφή πρέπει να κρατάς και με τους καθηγητές σου, ώστε να ενημερώνεσαι για την πρόοδό σου ή να σε βοηθήσουν σε απορίες – δυσκολίες σου.

Φρόντισε γιατί είναι εξίσου σημαντικό όσο το διάβασμα να κάνεις συχνά διαλείμματα, μακριά από τον υπολογιστή ή βγαίνοντας μια βόλτα. Αυτό σίγουρα θα σε ξεκουράσει και θα σε χαλαρώσει.

Όπως και να’ χει όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές μας ημέρες. Προσπάθησε να παραμείνεις προσηλωμένος στο στόχο σου και να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για κάθε επιτυχία.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.