5 Λόγοι για να ασχοληθώ με την Αρχιτεκτονική

Εάν σου αρέσει η αρχιτεκτονική αλλά δεν είσαι σίγουρος εάν σου ταιριάζει, οι πέντε παρακάτω λόγοι ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις περισσότερο τον κόσμο της αρχιτεκτονικής.

1. Σου αρέσει να σχεδιάζεις

Σου αρέσει να ζωγραφίζεις με οποιοδήποτε τρόπο, σου αρέσουν τα χρώματα, τα πινέλα, τα πενάκια, ζωγραφίζεις πάνω σε οτιδήποτε σε εμπνέει; Τότε είσαι μια δημιουργική και καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία που με τα κατάλληλα ερεθίσματα μπορείς να εξελιχθείς.

2. Έχεις αντίληψη του χώρου

Εάν μπορείς να διαβάσεις έναν χάρτη ή να περιπλανηθείς σε μια πόλη που επισκέπτεσαι για πρώτη φορά, χωρίς να κινδυνεύεις να χαθείς τριγυρνώντας για ώρες γύρω από το ίδιο σημείο, τότε μάλλον διαθέτεις μια καλή αίσθηση του χώρου, γεγονός που θα σε βοηθήσει στη μετέπειτα συνθετική σου σκέψη ως αρχιτέκτονας. Οι αρχιτέκτονες έχουν την τάση να παρατηρούν νέους χώρους και να προτείνουν χωρίς δυσκολία νέα υλικά, χρώματα ή εξοπλισμό.

3. Σου αρέσουν τα μαθηματικά;

Αν σου αρέσει η μαθηματική σκέψη, είναι βέβαιο ότι ως αρχιτέκτονας θα εξελιχθείς τόσο σε επίπεδο συνθετικό, όσο και θεωρητικό. Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι μαθηματικοί που ανακαλύπτουν συγγένειες με τις αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

4. Η αρχιτεκτονική δεν έχει ηλικία ή σύνορα

Η αρχιτεκτονική γλώσσα είναι παγκόσμια έτσι λοιπόν ο καλός αρχιτέκτονας μπορεί να εργαστεί παντού. Τα σχέδια ενός Κινέζου αρχιτέκτονα μπορούν κάλλιστα να διαβαστούν από έναν Ισπανό ή έναν Έλληνα συνάδελφό του. Σήμερα, οι αρχιτέκτονες μπορούν να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει σε κάθε σημείο του πλανήτη, να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς, να συνεργάζονται με ανθρώπους κάθε ειδικότητας. Όσο μάλιστα περνά ο χρόνος, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα, καθώς, σύμφωνα με έγκυρη πανεπιστημιακή έρευνα, αρχιτέκτονες και γιατροί αποτελούν τους δύο πιο πετυχημένους και συνεχώς εξελισσόμενους επιστημονικούς κλάδους.

5. Δεν θα βαρεθείς ποτέ!

Η αρχιτεκτονική είναι ένα επάγγελμα που συνεχώς σε ενεργοποιεί να ψάξεις, να ενημερωθείς, να παρατηρήσεις, μέσα από μια βόλτα στην πόλη, σε ένα μουσείο ή ακόμα και μέσα από τα ταξίδια γνωρίζοντας νέους πολιτισμούς και διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ. Τα ερεθίσματα είναι πολλά όπως και οι εμπειρίες που θα αποκτήσεις μέσα από το νέο κόσμο εικόνων και γνώσεων της αρχιτεκτονικής.

Είναι πολύ σημαντικό το επάγγελμα που κάνουμε να μας ευχαριστεί, να μας ενθουσιάζει, να το αγαπάμε. Αν διαβάζοντας τους παραπάνω λόγους αισθάνεσαι κάπως έτσι, τότε η αρχιτεκτονική σου ταιριάζει.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.