Πως τα επιτραπέζια παιχνίδια ακονίζουν το μυαλό μας

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες επιτραπέζιων παιχνιδιών τα οποία εκτός από τη διασκέδαση που μας προσφέρουν, έχουν ως σκοπό να μας προσφέρουν περισσότερες γνώσεις και εξάσκηση του νου μας.

Στα επιτραπέζια παιχνίδια θα βρούμε συνδυασμούς μάθησης και εκπαίδευσης. Σε ένα παιχνίδι υπάρχει πάντα η επιτυχία και η αποτυχία συνεπώς ο παίχτης μαθαίνει να διαχειρίζεται τον ανταγωνισμό.

Επίσης σε ένα παιχνίδι υπάρχουν οι κανόνες που θα πρέπει όλοι να συμβουλεύονται και να ακολουθούν ώστε το παιχνίδι να μπορέσει να διεξαχθεί με επιτυχία. Διαβάζοντας τους κανόνες ενισχύεται και η ικανότητα συγκέντρωσης ενός παίχτη, ενώ παράλληλα μαθαίνει να μην ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα όρια που τίθενται μέσα από τους κανόνες.

Επιπλέον για να μπορέσει κανείς να καταλήξει στο στόχο του παιχνιδιού όπου είναι και το ζητούμενο, θα πρέπει να βάλει το μυαλό του να σκεφτεί. Αυτό παράγει κριτική και δημιουργική σκέψη που είναι «απαραίτητη τροφή» για την υγεία του μυαλού μας.

Έτσι λοιπόν έννοιες όπως μοιράζομαι, περιμένω τη σειρά μου, συνεργάζομαι, αποδέχομαι αλλά και μαθαίνω από τις αποτυχίες, εφαρμόζω κριτική σκέψη και ανάλυση, λήψη αποφάσεων, υγιής ανταγωνισμός, επίλυση προβλημάτων, ακολουθώ κανόνες είναι κάποια από τα οφέλη που μας προσφέρουν τα επιτραπέζια παιχνίδια και σίγουρα είναι σημαντικά.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.