Όταν συνδυάζεται η Παιδεία με την Εκπαίδευση

Οι νέοι στην εποχή μας καλούνται από νωρίς να επιλέξουν το εύρος των σπουδών που θα τους οδηγήσει στο αντικείμενο της εργασιακής τους ενασχόλησης στην ενήλικη ζωή τους. Πριν καταλήξουν στον τελικό τους στόχο περνάνε μέσα από μακρά εκπαίδευση και γνωρίζουν την παιδεία.

Αρχικά οι υποψήφιοι φοιτητές καλούνται μέσα από τους οδηγούς σπουδών του εκάστοτε πανεπιστημίου να επιλέξουν το αντικείμενο των σπουδών τους, ενώ παράλληλα από την μεριά των πανεπιστημίων οφείλεται να παρέχεται το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για την άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση.

Επιπλέον πέραν του γνωστικού αντικειμένου, απαραίτητη είναι και η γνώση της προοπτικής για την επαγγελματική σταδιοδρομία και η αξιοποίηση των φοιτητών μέσω της πρακτικής άσκησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν αργότερα στο αντικείμενο των σπουδών τους. Επίσης η συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι και αυτή μια προοπτική για όσους δείξουν ενδιαφέρον για συνέχεια στο εξωτερικό.

Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης αποτελεί η παιδεία που οφείλει να διαμορφώσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, να προάγει τη συνεργασία φοιτητών και καθηγητών, την ομαδικότητα και την προσήλωση στο στόχο, την κοινωνική συνεισφορά.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα άρτιο ακαδημαϊκό αποτέλεσμα με σπουδαίους καταρτισμένους επιστήμονες, αλλά πάνω απ’ όλα Ανθρώπους.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.