Πώς να διαχειριστείτε το άγχος της διπλωματικής σας εργασίας

Η διαχείριση του άγχους γενικότερα δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και αν το κάνουμε και πιο συγκεκριμένα, το άγχος για τη διπλωματική σου εργασία μπορεί να οφείλεται στο ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός, στο φόβο της αποτυχίας, στη διαδικασία της εκπόνησης κ.α. Ωστόσο, το να λειτουργείς υπό συνθήκες άγχους ούτε αποδοτικό είναι αλλά ούτε και υγιές.

Μην ξεχνάς όμως ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους φοιτητές και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά.

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να φτιάξεις ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα με καθορισμένα χρονικά περιθώρια. Αυτό θα σε γλυτώσει από περιττή σπατάλη χρόνου, άγχους και θα σε βάλει σε μια σειρά.

Επίσης μην ξεχνάς τους καθηγητές οι οποίοι είναι εκεί για να σε βοηθήσουν. Έχοντας επικοινωνία με τον επιβλέποντα καθηγητή της διπλωματικής σου θα σε συμβουλεύσει κατάλληλα για την εκπόνηση της εργασίας σου.

Καλό είναι το διάβασμα αλλά χρειάζεται και το διάλειμμα. Φρόντισε για την καλύτερη απόδοσή σου να εντάξεις στο πρόγραμμα σου τα διαλείμματα, είτε αυτά είναι μια βόλτα, είτε μια δραστηριότητα, καλό είναι να υπάρχει ένας τρόπος να ασχολείσαι επιπλέον με κάτι διαφορετικό.

Υιοθέτησε λοιπόν τις τακτικές που σου ταιριάζουν και νιώθεις ότι σε βοηθούν πραγματικά και μαζί με την αγάπη γι’ αυτό που επέλεξες να κάνεις, σίγουρα όλα θα πάνε καλά.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.