Η Πράσινη τεχνολογία και τα οφέλη της

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από πολλές βιομηχανίες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, τη βιώσιμη χρήση των πόρων και τη συνολική περιβαλλοντική ευσυνειδησία. Έτσι κατά συνέπεια προέκυψε η ανάπτυξη μεθόδων που συλλαμβάνουν και προωθούν αυτές τις προσπάθειες.

Η πράσινη τεχνολογία, η τεχνολογία eco, η βιώσιμη τεχνολογία εξετάζει την εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην προστασία του περιβάλλοντος. Η χρήση της επιστήμης περιλαμβάνει την περιβαλλοντική επιστήμη, την περιβαλλοντική παρακολούθηση, την πράσινη χημεία. Στον τομέα της τεχνολογίας χρήση γίνεται με φωτοβολταϊκά κύτταρα, βιοαντιδραστήρες, ανεμογεννήτριες και άλλα μέσα βιώσιμης παραγωγής ενέργειας και γενικότερα οτιδήποτε έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αντίκτυπου των ανθρώπων στον πλανήτη.

Τα οφέλη τώρα της πράσινης τεχνολογίας είναι πολλά. Μπορούμε να δούμε τη διαδικασία της ανακύκλωσης, που περιλαμβάνει την επαναχρησιμοποίηση διαφόρων υλικών με κάποιο τρόπο ή μορφή που μειώνει την επιβάρυνση προς το περιβάλλον. Τα συνήθως ανακυκλωμένα υλικά περιλαμβάνουν χαρτί, πλαστικό, χάλυβα και αλουμίνιο.

Επίσης προϊόντα πράσινης τεχνολογίας παρεμβαίνουν για να μετριάσουν την έλλειψη πόσιμου νερού. Ο στόχος είναι να γίνει άμεσα διαθέσιμος ο περιορισμένος πόρος του προσβάσιμου νερού. Τα συστήματα λειτουργούν με βάση την αρχή των επιπέδων ρύπανσης. Δηλαδή όσο περισσότερο είναι το επίπεδο ρύπανσης στο υλικό, τόσο λιγότερο θα χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε.

Συμπερασματικά η πράσινη τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τον πλανήτη μας όσο και για εμάς τους ίδιους. Τεχνολογίες και μέθοδοι που ήδη υπήρχαν τώρα πλέον εξελίσσονται με στόχο να μειωθούν τα επίπεδα των ρύπων και να έχουμε ένα όσο το δυνατόν καθαρό περιβάλλον.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.