5 Άνθρωποι που άφησαν τη σφραγίδα τους στον κόσμο και δεν είχαν καλή σχέση με την εκπαίδευση

Κόντρα σε ό,τι πιστεύεται σήμερα, έχουν υπάρξει άνθρωποι, οι οποίοι ίσως δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά στο πέρασμα τους από τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στη χώρα που γεννήθηκαν. Ωστόσο, κατάφεραν να βάλουν το λιθαράκι τους στον κόσμο για πάντα, και να αφήσουν το σημάδι τους ανεξίτηλο πάνω του.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε κάποιους ανθρώπους που μπορεί να μην αξιοποίησαν τις εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές δυνατότητες που είχαν ή να μην είχαν τη δυνατότητα που άλλοι απολάμβαναν, αλλά κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο μας.

1. Orville και Wilbur Wright
Οι αδερφοί Wright πιστεύεται πως ήταν οι πρώτοι που κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο αεροπλάνο στο κόσμο, με την πρώτη πτήση μάλιστα να πραγματοποιείται το 1903 στη Βόρεια Καρολίνα. Αυτό που δεν γνωρίζει ίσως, κάποιος, είναι πως οι αδερφοί ήταν απλώς απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2. Ed ‘Doc’ Ricketts
Ο Ed Ricketts σταμάτησε πρόωρα το κολλέγιο και τις σπουδές του, για να ακολουθήσει το πάθος του για την μελέτη και εξέταση του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Στην πορεία του συνέγραψε πολλά σχετικά βιβλία. Θεωρείται σήμερα ως ένας από τους πατέρες της οικολογίας.

3. Steve Jobs
Πρόκειται για ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και συζητούμενα άτομα της τελευταίας δεκαετίας. Ο ιδρυτής της Apple, διέκοψε μετά από το πρώτο εξάμηνο τις σπουδές του, στο κολλέγιο που φοιτούσε.

4. Benjamin Franklin
Ο Benjamin Franklin ήταν ιδιαίτερα πολυμαθής και υπήρξε εφευρέτης στον τομέα των φυσικών επιστημών, πολιτικός συγγραφέας, στρατιωτικός, διπλωμάτης, τυπογράφος. Συνέβαλε επίσης στη δημιουργία βιβλιοθηκών και τη συγκρότηση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζει κανείς, είναι πως η επαφή του ίδιου με την εκπαίδευση σταμάτησε στην ηλικία των 10 ετών.

5. Jimi Hendrix
Θεωρείται κατά πολλούς, ο σημαντικότερος κιθαρίστας που πέρασε ποτέ από τον κόσμο. Ο Jimi Hendrix είχε παρατήσει το σχολείο στα 16 του και όσον αφορά την τεράστια επιτυχία που είχε, είναι πως δεν ήταν απλώς ένας αυτοδίδακτος μουσικός- δεν ήξερε καν να διαβάζει μουσική.

 

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.