Σπουδές στα Παιδαγωγικά

Υπάρχουν αρκετά τμήματα που αφορούν τον παιδαγωγικό κλάδο και κάποιος που θα επιλέξει αυτή την κατεύθυνση τα μαθήματα που θα διδαχθεί αφορούν τους τομείς της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας, της γλώσσας και της λογοτεχνίας, των μαθηματικών, της πληροφορικής, των φυσικών επιστημών, αλλά και τεχνολογίας και περιβάλλοντος.

Πού όμως μπορεί να εργαστεί;

Σίγουρα μπορεί να εργαστεί ως δάσκαλος στη δημόσια ή ιδιωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, κέντρα μελέτης, παιδικά μουσεία ή και παιδικές κατασκηνώσεις.

Οι επαγγελματικές προοπτικές στα παιδαγωγικά δεν σταματούν εδώ. Μέσα από την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου ανοίγονται περισσότερες πόρτες.

Με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή μπορεί κάποιος να διοριστεί στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και σε ιδιωτικούς φορείς ως Ειδικός Παιδαγωγός. Επίσης με μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική και στον επαγγελματικό προσανατολισμό, γίνεται σύμβουλος σταδιοδρομίας και μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους αντίστοιχους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Αν πάλι κάποιος εστιάζει στο να εργαστεί σε εταιρικό περιβάλλον μπορεί να κάνει ένα μεταπτυχιακό στο HR και να εργαστεί στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού ως υπεύθυνος του προσωπικού ή ακόμη και σε άλλους τομείς της επιχείρησης, όπως στο μάρκετινγκ και στις δημόσιες σχέσεις.

Ακόμη αν κάποιος θέλει να συνδυάσει το πτυχίο του με την πληροφορική, μπορεί να εξειδικευτεί στην εκπαιδευτική ρομποτική, με σκοπό τη χρήση του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επίσης μπορεί να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική μάθηση και να σχεδιάζει και να υλοποιεί ψηφιακές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, να αναπτύσσει και να αξιοποιεί ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, ενισχύοντας έτσι το επιστημονικό πεδίο της ψηφιακής Εκπαίδευσης.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.