Tips για σπουδές εξ αποστάσεως

Στις μέρες μας αρκετοί προτιμούν τις σπουδές εξ αποστάσεως λόγω της δουλειάς ή της οικονομικής τους κατάστασης. Η αλήθεια είναι ότι βολεύει αρκετά από την άνεση του σπιτιού μας να μπορούμε να σπουδάζουμε. Όμως όλη αυτή η διαδικασία προς την απόκτηση του πτυχίου θέλει οργάνωση και προγραμματισμό.

Αρχικά επειδή κάνετε συχνή χρήση του υπολογιστή θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τα συστήματα και τη χρήση τους, καθώς θα κάνετε διαδικτυακές αγορές βιβλίων, συνομιλίες μέσω chat κ.α.

Επίσης φροντίστε να δημιουργήσετε έναν χώρο στο σπίτι σας, εάν δεν έχετε ήδη γραφείο ώστε να νοιώθετε άνετα να υπάρχει επαρκής φωτισμός για να μπορείτε να μελετάτε ευχάριστα.

Επιπλέον οργανωθείτε σωστά. Επιλέξτε τις ώρες που θα αφιερώνετε καθημερινά για μελέτη, μιας και οι σπουδές εξ αποστάσεως σας δίνουν αυτή την ευελιξία. Οργανώστε λοιπόν τις υποχρεώσεις σας και δημιουργείστε τον χρόνο που χρειάζεστε για τα μαθήματά σας.
Φροντίστε να μην αφήνετε άλυτες απορίες και κενά στη μελέτη για τις εργασίες σας. Επικοινωνείτε τακτικά με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή σας για να έχετε την βοήθεια που χρειάζεστε.

Οι περισσότεροι σπουδαστές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνδέονται διαδικτυακά με τους συμφοιτητές τους και επικοινωνούν για τα μαθήματα. Αυτό βοηθάει στο να αντλεί κανείς ιδέες και κίνητρο.

Μην παραλείψετε την επιβράβευση. Είναι απαραίτητη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ειδικά όταν πετυχαίνετε έναν στόχο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παίρνετε ώθηση για τον επόμενο και κινήστε προοδευτικά.

 

 

 

Πηγή: studyplan.gr

Add a Comment

Your email address will not be published.